Chocoholic – lidt om mig.

kokkekamp

Jeg hedder Anne Moltke Hansen og jeg er chocoholic!

Ovennævnte forklarer præcist, hvorfor jeg har valgt at skrive en chokoladeblog- jeg er afhængig af god chokolade. Min passion for mad rækker dog langt ud over chokoladen, da jeg elsker alt veltilberedt og årstidsbestemt mad. Faktisk har jeg kun smagt tre ting, jeg ikke bryder mig om: sukat, potkäse og kallun!

Min anden store passion er fransk. Jeg er lige startet på min kandidat cand.ling.merc med fransk som sprogblok og kommunikation som profilfag på Copenhagen Business School. Jeg elsker Frankrig, det franske sprog og kulturen, men den franske gastronomi skal uden tvivl have den største ære for at have gjort mig frankofil.

Gastronomi fylder så meget i mit liv, at min største drøm er at kunne leve af at skrive om mad. Om råvarer, opskrifter, køkkengrej og restaurantsbesøg. Jeg kommer fra en familie, som prioriterer mad meget højt. Når andre folk går i teatret, går vi (også) på restaurant. Og når andre folk har kriminalromaner liggende på natbordet, tager vi kogebøger med i seng. Min samling af mad på skrift tæller plus 170 kogebøger, godt 100 madblade og en milliard udklip 🙂 Egentlig kunne denne side også hedde “Madnørd – lidt om mig”.

Som sproglig student fra Roskilde Katedralskole i 2005 fik jeg koblet mine to passioner, mad og fransk, sammen. Jeg rejste til Tourrettes-sur-Loup i Sydfrankrig for at arbejde som medhjælper i køkkenet for Arne Fusager og Birthe Sandager på deres køkkenskole La Cuisine du Jardin. Jeg havde et fantastisk år i deres lille madparadis indhegnet af store rosmarinbuske og med figen-, oliven-, og laurbærtræer overalt på deres grund. Jeg fik tilegnet mig en mere professionel tilgang til madlavning, og jeg var så heldig at få lov til at stå for en del af desserterne – min tand er meget sød!

Det var på køkkenskolen i februar 06, jeg fik min debut som ‘madskribent’, da jeg fik lov til at skrive om den lille sorte trøffel fra Périgord. Artiklen kan i øvrigt ses her http://fusagersandager.dk/opskrifter/troeffel.htm

Skulle hele min madglæde beskrives med ord, ville den udgøre en hel roman. Så jeg stopper nu. Undervejs i mine indlæg løfter jeg dog med garanti sløret for flere aspekter af min madglæde.

Her kan jeg kontaktes via mail: a.moltkehansen@gmail.com

Ps. Jeg har fundet ud af, at jeg godt kan lide sukat – i moderate mængder i visse søde sager!

Reklamer

6 kommentarer to “Chocoholic – lidt om mig.”

 1. Janne Jensen Says:

  Kære Anne,

  Har du en mail adresse jeg må skrive til?! Jeg har nogle chokolade produkter jeg gerne vil sende til dig. På forhånd mange tak!
  Mvh Janne Jensen

 2. Rikke Says:

  Hej Anne!
  Fantastisk at du har lavet en madblog! Har før fulgt dig lidt og bagt nogle af dine kager, som er ubeskrivelige lækre!
  Jeg zappede forbi Kokkekampen i dag, og det så helt bestemt ud som om du var med, kan det passe?
  -Rikke

  • anneauchocolat Says:

   Hej Rikke, undskyld det sene svar. Jeg er pt. i Nice, derfor har jeg ikke lige svaret. Men ja, jeg var med i Kokkekampen 🙂
   Skriv endelig hvis du selv har nogle gode kageopskrifter 🙂
   Kh Anne

 3. Heidi Says:

  Hejsa Anne

  Jeg har tidligere skrevet til dig på din MySpace side i forbindelse med madkultur, tror jeg det var. Derfor var det sjovt at genkende dig i Kokkekampen, som jeg følger religiøst med i. God indsats du gjorde og ærgerligt, at du ikke gik videre. Anyway så synes jeg du skulle kigge lidt på http://www.chokoladeselskabet.dk, hvis du ikke allerede kender det. Jeg er medlem og kan varmt anbefale deres ret billige chokoladekurser af alle slags og så kommer man gratis ind til chokoladefestivalen som medlem. Jeg skal f.eks. til chokoladestøbekursus i A XOCO i morgen og det glæder jeg mig frygteligt til.

  Vi ses måske i Chokoladeselskabet..

  Mvh

  Heidi

  • anneauchocolat Says:

   Hej Heidi,

   Jeg loggede straks ind på Myspace for at lede efter en kommentar fra dig fra dengang.. jeg måtte gå forgæves, men det er jo også længe siden, og jeg husker næsten ikke engang, hvordan man browser rundt på Myspace længere!
   Det var super sjovt at være med i Kokkekampen, og jeg har fået en ekstra håndfuld gode madvenner. At jeg så ikke var glad for storkøkken (a.k.a. økonomamad blottet madkærlighed og helt generelt fokus på den_gode_mad) er en anden sag 🙂
   Jeg vil da straks overveje kurserne. Jeg var på Chokoladefestivalen i starten af året. Den succes skal i hvert fald gentages næste år!

   Vi ses måske – og blogges ved!

   Venligst Anne

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: